V om misstroendehotet: Ingen deadline

Publicerad:

Vänsterpartiet har tidigare sagt att de är redo att fälla regeringen över arbetsrätten.

Men på frågan när detta kan bli allvar säger Nooshi Dadgostar, tillträdande partiledare för Vänsterpartiet, att man inte har satt en deadline.

– Vi vill ge Stefan Löfven tid att lösa frågan. Men det finns inte oändligt med tid. Vi har tid att ge till alla de processer som behövs sättas igång. Är det så att parterna ger en signal till oss att de under de nya förutsättningar som uppstått den här veckan kan lösa frågan så ska de ha den tid och de förutsättningar de behöver , säger hon i Ekots Lördagsintervju.

På frågan vad Dadgostar menar med nya förutsättningar nämner hon beskedet om att oppositionspartierna ställer sig bakom V:s misstroendeförklaring mot Löfven.

– Därmed har det lagförslag som Stefan Löfven sitter på fallit. Det går inte att lägga i riksdagen längre.

På frågan om ett misstroende kan väckas redan nästa vecka säger Nooshi Dadgostar att det beror på vilket besked som Löfven ger under söndagens partiledardebatt.

– Han får ge besked om han vill sitta kvar som statsminister. Vill han det, vilket vi önskar, då ska vi lösa den här frågan tillsammans.  Vi är till och med redo att sätta oss ned med övriga Januaripartierna och samtala om hur vi kan lösa den här frågan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN