MSB utreder bageribranden i Älvsbyn

TT

Publicerad 2020-09-03

Den kraftiga branden på Polarbröd i Älvsbyn bröt ut sent på söndagskvällen den 23 augusti, och först efter flera dygn kunde räddningstjänsten lämna brandplatsen. Arkivbild.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) startar en egen utredning av branden på Polarbröds fabrik i Älvsbyn, rapporterar Piteå-Tidningen.

– I det här fallet var det en väldigt stor brand och brandförloppet har gått väldigt fort. Det finns liknande bagerier runt om i Sverige och vi vill se hur man kan förhindra nya bränder, säger Ulf Bergholm, olycksutredare vid MSB, till tidningen.

Att branden kan ha startat i ett transportband är en av anledningarna till att MSB valt att starta utredningen, som väntas vara klar före årsskiftet.

Dagen efter att den kraftiga branden startat uppgav Polarbröd att det var en degklump på ett transportband som hade fattat eld och spridit sig till taket. I tisdags backade Polarbröd från det uttalandet och sade att det ännu inte går att fastställa hur branden startade.

Sedan tidigare pågår flera parallella utredningar av bland annat polisen, räddningstjänsten, försäkringsbolaget och företaget.

Följ ämnen i artikeln