De är världens äldsta gifta par – 79 år tillsammans

Publicerad 2020-08-28

Gammal kärlek rostar aldrig. Det har Julio, 110, och Waldramina, 104, bevisat. De har varit gifta i 79 år och innehar nu rekordet som världens äldsta gifta par.

Ett par från Ecuador har fått titeln ”Världens äldsta gifta par” av Guinness världsrekord. De har varit gifta i hela 79 år.

Julio Cesar Mora Tapia, 110, och Waldramina Maclovia Quinteros Reyes, 104, fann varandra under ett skollov när Waldramina hälsade på sin syster. Hennes syster var gift med Julios kusin, skriver The Inquirer.

Från början var det endast en vänskapsrelation som växte fram till kärlek. Men när de gifte sig 1941 var det i största hemlighet eftersom deras släktingar inte godkände deras förhållande.

Men släktingarnas oenigheter kunde inte stoppa parets kärlek.

– Det var inte helt lätt eftersom våra släktingar inte kom överens. Men med en dos tålamod och tid kunde vi till slut förena dem och vi blev ett gott exempel för de yngre generationerna, säger paret, enligt tidningen.

Paret har varit gifta i 79 år.

Nyckeln till förhållande: Ömsesidig respekt

Julio och Waldramina har fem barn tillsammans. De har 11 barnbarn, 21 barnbarnsbarn och nio barnbarnbarnsbarn.

Efter alla dess år tillsammans trivs paret fortfarande i varandras sällskap. Enligt deras dotter, Aura Cecilia, tycker de om att påta i trädgården, titta på film och gå på teater.

Paret berättar om hur man får kärlek att bestå genom hela livet.

– Ömsesidig respekt och att aldrig sluta jobba på relationen är några av nycklarna till ett hälsosamt förhållande.

Följ ämnen i artikeln