Här träffas Kevin, 19, av blixten: Riktigt brutalt

Osannolika händelsen fångades på film

Av: David Peterson

Publicerad:

Kevin Åström, 19, väcktes av åskan och började filma ovädret.

Då small det till och han träffades av blixten.

– Det var helt sinnessjukt, säger han.

Natten till måndagen vaknade många när ett ordentligt oväder drog in över Stockholmsområdet. En av dem, Kevin Åström i Huddinge, klev upp vid fyratiden från sin säng i pojkrummet i ett radhus i Huddinge och öppnade fönstret.

– Det var tillräckligt högljutt för att väcka mig och få mig nyfiken. Jag försökte fånga en blixt med slow-motion först men det gick inte så jag började filma vanligt. Precis när jag sa att det var en ”good damn storm out here” träffades jag av blixten, säger han.

Då bara skrek han.

– Mina muskler drogs ihop och jag fick kramp i kroppen. Det drogs åt riktigt brutalt. Sen sprang jag in på min farsas rum och sa att jag blivit träffad av blixten.

Foto: PRIVAT

Visade vården filmen

Kevins pappa trodde först inte på honom, men när han visade upp filmen ringde de till 1177 på en gång. Därifrån hänvisades blixtoffret till akuten. Kevin och hans pappa åkte in direkt.

– De var chockade över att jag lyckats fånga det på film. Jag fick visa den för alla. Sen fick jag ta ett EKG och ligga med det en halvtimme. Det var inga fel på mig men de sa att jag skulle komma tillbaka om jag får några bekymmer.

Varför tror du att du träffades av blixten?

– Jag bor på ett berg i Sörskogen, man ser Globen härifrån, och det kanske är förklaringen till att blixten kom in.

”Aldrig igen”

Känslan av att träffas av blixten går inte att jämföra med något annat, enligt Kevin.

– Jag har fått stötar och så, typ från flugdödare, men det här var något som jag aldrig tidigare upplevt. Jag kastade mig bort från fönstret, jag vet inte om det var stöten eller chocken, men det tog cirka fem sekunder innan jag kom upp.

I dag mår Kevin Åström rätt bra men han säger att det är slut med att försöka fånga blixtar på film.

– Jag har gjort det tidigare och fått coola bilder men aldrig igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN