Här slår ”Jokern” till mot bilfirman i Skarpnäck – se den dramatiska filmen

Av: Karl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera tjuvar slog till mot en bilfirma i Skarpnäck. På övervakningsbilder syns hur en man – maskerad likt Batmankaraktären ”Jokern” – forcerar en dörr med hjälp av en trehjulig motorcykel.
Men en av tjuvarna tappade en mobiltelefon, och nu har flera män åtalats.

I mitten av juni drabbades en bilfirma i Skarpnäck i södra Stockholm av inbrott. På övervakningsfilmer syns hur tre maskerade personer tar sig in i lokalen. Bland annat försvann en kassaskåp och en kamera – och nycklarna till en motorcykel.

Tjuven tappade sin mobiltelefon

En annan övervakningskamera visar att en av tjuvarna hade en maskering som liknar karaktären ”Jokern” i Batman-filmerna. Med hjälp av en trehjulig motorcykel, forceras en dörr.

Och på filmerna syns även hur en av tjuvarna tappar en mobiltelefon. I mobilen fanns privata bilder på en 25-årig man. Tillsammans med en 29-åring har han åtalats för stölden.

Och männen kopplas till fler kupper.

– Vi har kollat på framförallt övervakningsfilmer från olika tillfällen. Vi har bland annat jämfört kläder och jag har åtalat på tre punkter, säger åklagare Wictor Beyer.

Åklagaren: Det här är organiserat

29-åringen har åtalats för försök till grov stöld efter en kupp mot en guldbutik i Kista i början av juli. Dessutom har 29-åringen, 25-åringen och en 22-åring åtalats för grov stöld efter en kupp mot en butik i Kista i slutet av juni. Vid stölden – då motordrivna kapmaskiner användes – försvann kläder värda närmare 700 000 kronor.

– Tittar man på tillvägagångssättet så talar det för att det här är organiserat. Det här är personer som känner varandra sedan tidigare, säger Wictor Beyer.
Rättegången mot männen inleds till veckan. Samtliga nekar till brott.

Publicerad: