Hjältar hyllas efter att ha räddat restaurangen

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sibyllarestaurangen vid Tierpsporten hade förmodligen inte funnits kvar om det inte vore för hjältarna.

Nu hyllas Tierpsbon Thomas Mattsson, och ytterligare en person, av restaurangens ägare efter att de lyckats släcka den kraftiga branden som hotade restaurangen.

Det var vid lunchtid i måndags som populära Sibyllarestaurangen vid Tierpsporten riskerade att skadas av en brand.

Tack vare ett rådigt ingripande av Tierpsbon Thomas Mattsson, tillsammans med personal från restaurangen och ytterligare en person, lyckades man till slut släcka branden som hade börjat i några kartonger strax intill restaurangen.

– Jag hade tagit på mig skinnstället och var på väg att sätta mig på motorcykeln och åka hem efter att jag slutat jobbet. Då såg jag en rejäl svart rökpelare borta från korvkiosken och massa folk som bara stod och tittade, säger Thomas Mattsson som arbetar på bensinmacken som ligger strax intill, till UNT.

Så hyllas de av restaurangens ägare

Efter att ha sökt och till slut också hittat hjältarna, som försvann från platsen efter att brandkåren kommit till platsen, hyllas nu de båda av restaurangens ägare med ett varsitt VIP-kort och gratis mat.

– När allt lugnat ner sig kommer vi att ha en liten ceremoni där vi överlämnar gåvan, säger restaurangchefen Nova Hylla, till UNT.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN