Ali jagade tjuvar – i bara kalsongerna: ”Tänkte försvara mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Två tjuvar försökte stjäla en fyrhjuling från en tomt i Haninge.

Men de stoppades på bar gärning av Ali – som jagade tjuvarna i bara kalsongerna.

– Jag är gammal boxare. Man tänker aldrig två gånger, bara en gång, säger han i ”Efterlyst”.

Strax före klockan 23 på kvällen den 5 mars fick Ali ovälkommet besök på sin tomt i Haninge, rapporterar tv-programmet ”Efterlyst” i TV3.

Hans fyrhjuling, värd omkring 120 000 kronor, stod parkerad bredvid verandan utanför huset. Två personer, iförda crosshjälmar, försökte stjäla fyrhjulingen men fastnade samtidigt på en övervakningskamera.

De två tjuvarna fastnade på en övervakningskamera.
Foto: EFTERLYST
De två tjuvarna fastnade på en övervakningskamera.

”Jag tänkte försvara mig”

Tjuvarna kom heller inte långt. Ali upptäckte dem och kastade sig ut genom ytterdörren i bara kalsongerna. Tjuvarna försökte fly i panik och köra ifrån Ali. Men fyrhjulingen var lastad på ett släp och tjuvarna hade inte lyckats koppla den i friläge.

– Jag springer här på sidan och då fastnar fyrhjulingen i stolpen här. Då flög fyrhjulingen, säger Ali i ”Efterlyst” och pekar på en nermejad stolpe på tomten.

Foto: EFTERLYST
Ali tvekade aldrig och satte fart efter tjuvarna – endast iklädd kalsonger.

Fyrhjulingen totalförstördes och tjuvarna skar loss linan för att komma undan sitt misslyckade stöldförsök.

– Jag är gammal boxare. Man tänker inte när man ser saker och ting. Man tänker aldrig två gånger, man tänker bara en gång, säger Ali i programmet.

– Antingen är det han, eller jag. Jag tänkte försvara mig.

”Vi kallar honom för Usain Bolt nu för tiden”

I ett intilliggande hus på gården låg Alis svärson Kevin och sov. Han vaknade av uppståndelsen och blev vittne till händelsen. Han hyllar sin svärfars agerande.

– Det var tio av tio, verkligen. Först gjorde ju hunden ett fantastiskt jobb och ylade lite. Sedan kom Ali utspringandes i full fart i bara kalsonger. Så vi kallar honom för Usain Bolt nu för tiden, säger svärsonen Kevin i ”Efterlyst”.

Foto: EFTERLYST
Ali.
Publicerad:

LÄS VIDARE