Minst tio civila döda i Syrien

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Bilden visar tidigare anfall i området. Arkivbild.
Foto: Vita hjälmarna/AP/TT
Bilden visar tidigare anfall i området. Arkivbild.

Minst tio civila har dödats i luftanfall som utförts av regeringsstyrkor mot jihadistkontrollerade områden i landets nordvästra delar, rapporterar oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sju av de tio dödades i samhället Saria i provinsen Idlib. De tre andra var en man och hans två barn i samhället Bara, enligt SOHR-chefen Rami Abdel Rahman.

– Bombningarna av regimen och Ryssland fortsätter att vara intensiv i flera områden. De ryska angreppen är inriktade på Khan Sheikhoun men har inte orsakat några dödsoffer hittills, säger han.

Idlib och delar av dess grannprovinser kontrolleras till stor del av den terrorstämplade Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Rebellgruppen leds av tidigare al-Nusrafronten som har band till al-Qaida.

I och med det upptrappade våldet de senaste veckorna har en skör vapenvila som förhandlats fram med Turkiet och Ryssland satts på spel. Många människor har tvingats lämna sina hem och Syrien närmar sig den värsta humanitära katastrofen hittills under konflikten, som har pågått i åtta år.

I tisdags dödades minst 27 civila i liknande händelser. Dödssiffran har nått över 270 den senaste månaden, enligt SOHR.

Publicerad:

LÄS VIDARE