Ingrid kom hem från landet – möttes av brevlådeskräck

Publicerad 2017-03-13

När Ingrid kom hem från semestern hittade hon ett lätt vadderat kuvert på dörrmattan. Hon öppnade – och ut for en vass japansk kockkniv.

– Det är en så otäck produkt att jag knappt vill ha den själv, säger hon.

Ingrid Windahl är orolig för vad som hade hänt om presenten kommit hem till exempelvis en barnfamilj.

Det var på lördagskvällen som Ingrid Windahl i Solna kom hem från två dagar på sitt lantställe. Väl hemma i bostaden hittade hon ett lätt vadderat kuvert på dörrmattan – en bonus för hennes prenumeration på Ica-Kuriren från Egmont Publishing.

– Jag förstod ju att det var någon sån present som man får när man prenumererar, säger hon.

Allt annat än penna

Hon trodde först att det var en penna, eftersom det såg långsmalt ut. Men när Ingird efter någon timme slog sig ned för att öppna brevet visade det sig innehålla något helt annat.

– Ut kom en japansk kniv, alltså vassare än ett rakblad, jag har aldrig varit med om något så tunt och vasst. Den är inte stor, men den är ohyggligt vass.

Hennes omedelbara reaktion var att Egmont Publishing – som ger ut såväl Bamse som Kalle Anka, erkänt populära titlar bland barn och unga vuxna – borde veta bättre än att packa in ett så skarpt föremål så tunt.

– Den ligger torftigt inslagen på en dörrmatta. Det är klart att ungar kan få tag i en sån grej, säger Ingrid.

Varningstext på kniven

I framtiden föreslår hon att Egmont ser till att knivarna skickas till postombud väl paketerade, och sedan måste hämtas ut av mottagaren. Hon bävar inför tanken på vad som skulle ske om ett barn fick en kniv av den här karaktären i sina händer.

– Det vågar jag inte ens tänka på, den är så otroligt vass.

På kniven finns en varningstext på såväl engelska som franska, där eggens styrka understryks noggrant.

– Det brukar det inte göra på knivar i allmänhet, säger Ingrid.

”Otäck produkt”

Själv är hon osäker på om hon kommer vilja använda sig av kniven i framtiden. Ingrid beskriver sig inte som någon matmänniska.

– Det är jag inte. Det är en så otäck produkt att jag vill nästan inte ha den, och de knivar jag har duger, säger hon.

Anna Svensson jobbar med prenumerationsfrågor på Ica-Kuriren. Enligt henne packas deras paket olika beroende på vad de innehåller. De keramiska kockknivarna brukar enligt henne packas i rejälare förpackningar.

– De ska vara mer vadderade. Till exempel lådor eller tjocka kuvert som kniven inte kan gå igenom. Jag ska föra det här vidare till den avdelning som har hand om större frågor, säger hon.

Följ ämnen i artikeln