Man försökte våldta kvinna vid gångväg

Uppdaterad 2021-04-23 | Publicerad 2021-04-22

En man har överfallit och försökt våldta en kvinna vid en gångväg i Sundbyberg.

Gärningsmannen är på fri fot och jagas av polis.

– Det har skett utomhus vid ett terrängavsnitt i närheten av idrottsplatsen, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen region Stockholm.

En kvinna blev på torsdagen överfallen av en man vid en gångväg söder om Lötsjön i Sundbyberg, norr om Stockholm.

– Vi utreder ett våldtäktsförsök. Det har skett utomhus vid ett terrängavsnitt i närheten av idrottsplatsen, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Ett stort område spärrades av för att säkra spår.

– Det gör vi för att vara på den säkra sidan så att inte någon förstör eventuella bevis som kan påverka framtida analyser och kriminalundersökning, säger Ola Österling.

Polisen larmades till platsen strax före klockan 17.20. Kvinnan fördes till sjukhus för vård.

Uppgift: gärningsman med tuppkam

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmannen ha haft blont hår och tuppkam. Brottet ska avbrutits efter att kvinnan gjort motstånd, enligt uppgifter.

– Vi väljer att i nuläget inte gå inte ut med signalement eller hur detta avbröts med hänvisning till förundersökningssekretess samt målsägarens integritet, säger Ola Österling.

En stor polisinsats pågick i området under torsdagskvällen. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

– Vi har hundpatrull på plats som säkrar eventuella spår. Kriminaltekniker kommer genomföra en brottsplatsundersökning och vi fortsätter även hålla förhör samt kontrollera uppgifter, säger Ola Österling.

Följ ämnen i artikeln