Misstänkt serievåldtäktsman häktad i Linköping

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En 28-årig man i Linköping misstänks för flera våldtäkter. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
En 28-årig man i Linköping misstänks för flera våldtäkter. Arkivbild.

En 28-årig man har häktats i Linköping misstänkt för tre fall av våldtäkt. Enligt åklagaren kan det röra sig om en serievåldtäktsman.

Mannen greps i torsdags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro och han häktades på söndagen. Han misstänks ha skapat falska profiler på Facebook och Instagram där han har framställt sig som gängkriminell med stort våldskapital. Under hot ska han sedan ha tvingat till sig sex. Han ska även ha tvingat kvinnorna att skicka nakenbilder och filmer på sig själva och dessutom pressat dem på pengar.

De våldtäkter mannen häktats för gäller två kvinnor och ska ha begåtts mellan september 2019 och september i år. Mannen misstänks för brott mot totalt tre kvinnor, men polisen befarar att fler kan ha blivit drabbade. En omfattande utredning pågår.

– När vi har pratat med målsägandena har de sagt att de känner andra kvinnor som också har råkat ut för den här mannen. Det kan vara så att det finns kvinnor som inte har vågat vända sig till polisen med tanke på hur den här mannen har framställt sig, säger åklagaren Susanna Petersson till Corren.

Polisen uppmanar nu kvinnor som drabbats att höra av sig.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om hur många kvinnor mannen misstänks ha våldtagit.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN