Duterte gör tummen upp för dottern

TT

Publicerad 2021-10-03

Filippinernas president Rodrigo Duterte är positivt inställd till att dottern Sara Duterte-Carpio ställer upp i presidentvalet, rapporterar nyhetskanalen ABS-CBN.

På lördagen meddelade Duterte överraskande att han lämnar politiken när hans mandatperiod är över – så sent som i augusti tackade han ja till att bli regeringspartiet PDP-Labans kandidat till vicepresidentposten i valet nästa år.

På en direkt fråga från ABS-CBN om det är klart för dottern att ställa upp tillsammans med Dutertes förtrogna Christopher ”Bong” Go som vicepresidentkandidat svarar presidenten ja.

Sara Duterte-Carpio har inte kommenterat uttalandet. Hon har däremot registrerat sig för omval till posten som borgmästare i Davao. Bong Go har å sin sida registrerats som kandidat till vicepresidentposten.

I slutet av augusti ska Duterte ha sagt att han skulle dra sig ur valet om dottern beslutade sig för att ställa upp, han uppges då också ha bett om dotterns stöd till honom och Go. Sara Duterte-Carpio sade då att hon inte ville bli indragen i pappans och Gos planer för valet 2022, rapporterar ABS-CBN.

Filippinernas president Rodrigo Duterte med sin dotter Sara Duterte-Carpio i Jerusalem 2018.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln