Postnord tvingas dra ner på leveranser

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Postnord levererar fortfarande post och paket till bland annat USA, Storbritannien och Hongkong.
Foto: Jessica Gow/TT
Postnord levererar fortfarande post och paket till bland annat USA, Storbritannien och Hongkong.

Till och från USA, Storbritannien och hela EU går det fortfarande att skicka post och paket. Men Postnord har till följd av virusutbrottet tvingats stoppa leveranser till och från flera andra länder.

Med anledning av coronaviruset tvingas Postnord tillfälligt stoppa sina post– och paketleveranser till och från många länder.

– Det handlar om transportkapacitet och om det över huvud taget finns flyglinjer och andra sätt att ta sig till de här länderna på, säger Maria Ibsen, pressansvarig på Postnord.

För enkelhetens skull väljer man att lista de länder som det fortfarande är möjligt att skicka till, i stället för de där det för tillfället är stopp. Förutom alla länder inom EU är det möjligt att leverera post till och från 13 länder, däribland USA, Storbritannien och Hongkong.

Enligt Maria Ibsen är det svårt att spekulera i om antalet länder som det är möjligt att skicka och ta emot post och paket till och från kommer att bli färre.

– Det beror helt på vilka åtgärder olika länder och företag väljer att göra. Vi gör vårt bästa för att det ska påverka så lite som möjligt, säger hon.

Försändelser till länder som det för tillfället inte går att leverera till förvaras hos Postnord tills det är möjligt att skicka dem vidare.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN