Styvpappa våldtog flicka under flera år

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Hovrätten i Göteborg dömer en man som lurade sin styvdotter att ha sex med honom till nästan sex års fängelse. Arkivbild.
Foto: Micke Larsson/TT
Hovrätten i Göteborg dömer en man som lurade sin styvdotter att ha sex med honom till nästan sex års fängelse. Arkivbild.

Hovrätten skärper straffet för en man som begått en lång rad sexuella övergrepp på sin styvdotter. Mannen gav sken av att flickan måste ha sex med honom för att senare kunna ha det med sina framtida pojkvänner.

Övergreppen började när flickan var tio år. Hon frågade sin styvpappa, som hon litade på, vad sex var. Mannen svarade att han kunde visa henne.

Sedan pågick övergreppen tills flickan var en bit upp i tonåren. Hon hade en känsla av att de sexuella aktiviteterna var de tvås hemlighet.

Mannen döms nu av hovrätten till fängelse i fem år och nio månader. Domen gäller våldtäkter mot barn och sexuellt utnyttjande av underårig, skriver Göteborgs-Posten.

Den dömde nekar helt till brotten. Men hovrätten anser att gärningarna pågått återkommande och systematiskt i fyra år. Rätten finner det bevisat att mannen haft samlag minst 50 gånger med flickan, som nu är vuxen.

I efterhand förträngde flickan övergreppen. Men för några år sedan dök minnena upp igen, och förra hösten gjorde hon en polisanmälan.

Göteborgs tingsrätt dömde mannen till fängelse i fyra år och tre månader. Nu lägger hovrätten till 1,5 år, så att straffet alltså blir nästan sex års fängelse. Det hade blivit ännu mer, om det inte gått så lång tid sedan brotten begicks.

Publicerad:

LÄS VIDARE