Det här tappar svenskarna i toaletten

Av: Nathalie Mark

Publicerad:
Bilden är ett montage.
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Bilden är ett montage.

Över hälften av alla svenskar har någon gång tappat något i toaletten. Nu visar en undersökning som Yougov har gjort, på uppdrag av badrumsföretaget Geberit, vad som är allra vanligast.

Det är inte ovanligt att just det som absolut inte ska hamna i toaletten gör det. I alla fall om man ska tro en ny undersökning som Yougov gjort på uppdrag av badrumsföretaget Geberit.

Vanligast är mobilen och tandborsten

Över hälften av oss har någon gång tappat något i toaletten. Allra vanligast är det att smartphonen glider ur bakfickan eller att tandborsten trillar i. Men även plånböcker, nycklar och skönhetsprodukter har ibland oturen att hamna just där.

– Förutsatt att toaletten är nyspolad, så är den faktiskt ganska ren. Det kanske inte känns så kul, men rent hygieniskt räcker det att koka det som har trillat i toaletten i tre minuter, så är det fritt från bakterier, säger Sofia Ljunggren från Geberit i ett pressmeddelande.

Toapaus är smartphone-tid

Kanske ska dock varken mobilen eller plånboken få sig en omgång i kastrullen. Säkrast vore såklart att inte ta med dem in på toaletten överhuvudtaget men enligt undersökningen använder över en tredjedel av alla sin smartphone när de tar en toalettpaus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN