Okänd gärningsman tog sig in i stallet – tände eld på häst

Publicerad 2019-02-19

En häst på Kvinnersta gymnasiet i Örebro hittades på tisdagsmorgonen med brännskador.

Elever och rektor misstänker att någon brutit sig in på skolan och tänt eld på hästens täcke.

Det var under tisdagsmorgonen som en elev på Kvinnerstagymnasiet i Örebro hittade en skadad häst på skolans stall. Hästens täcke hade brunnit och gymnasieskolan misstänker att någon tänt eld på hästen, rapporterar P4 Örebro.

Händelsen tros ha inträffat natten mot tisdag på skolans stall. Stallet står olåst på grund av brandrisk, och nu tror man att någon tagit sig in i stallet och avsiktligt velat skada en av skolans hästar.

När hästen upptäcktes under tisdagsmorgonen hade täcket som låg på den brunnit. Materialet från täcket hade sedan smält och lämnat brännskador på hästens rygg.

Eleverna mår dåligt efter händelsen

De ännu okände gärningspersonen ska även ha klippt sönder hagarna på skolans område.

Claudia Kraft, rektor på skolans Naturbruksprogram, säger att det hade kunnat sluta med förskräckelse till P4 Örebro. Hon berättar även att det hela påverat både elever och personal som uttalat att de mår dåligt av händelsen.

Hästen fördes till veterinär och ska ha klarat sig bra med tanke på skadorna den fick. Skolan har nu anmält händelsen och polisen utreder händelsen som djurplågeri. Skolan kommer även vidta åtgärder.