Gifte sig – dog 18 timmar senare

Av: Gustav Holmström

Publicerad:
Uppdaterad:
Bilden på den firande bruden sprids världen över.
Foto: Christina Kara
Bilden på den firande bruden sprids världen över.

De hann precis gifta sig – nu sprids bilden på den firande bruden över världen.

Heather Mosher hann gifta sig med David Mosher innan hon gick bort – bara 18 timmar senare. Nu sprids bilden på den firande bruden över världen.

– Det påminner mig om någon som korsar mållinjen efter ett marathon eller något, säger David Mosher till WFSB.

Bröllopet ägde rum på ett sjukhus i amerikanska Hartford, bara några dagar innan jul. Där vårdades Heather Mosher för sin bröstcancer – den som också spred sig i resten av kroppen och skulle komma att ta hennes liv.

Paret hade varit förlovade i nästan ett år, sedan den 23 december 2016, vilket också var samma dag som Heather fick sin cancerdiagnos.

Bröllopet blir en begravning

Tanken var att de skulle ha gift sig den 30 december i år – men cancerns aggressivitet fick dem att flytta fram bröllopet. Nu kommer i stället Heathers begravning att vara på just det datumet.

– Heather sa att ”jag vill fortsätta kämpa”, så det är ett mantra som jag tar med mig. Hon kämpade hela vägen till slutet, så jag tänker kämpa hela vägen till mitt slut, säger David Mosher till WFSB.

Bilden på den firande bruden, som fångar extrem glädje och sorg, togs av brudtärnan Christina Kara.

– Hon får skrika ut till till världen att hon älskar Dave och får chansen att säga att ”jag är hans fru”, säger hon till WFSB.

Publicerad: