Politik

Lisa Nåbo vald till ny ordförande för SSU

Av: 

Adrian Ericson

NYHETER

Lisa Nåbo, 26, från Linköping har valts till ny förbundsordförande för SSU.

Segern var knapp. Hon besegrade motkandidaten Amalia Rud Pedersen med två rösters marginal.

– Jag är både glad, ödmjuk och stolt över det förtroende SSU:s medlemmar visat mig, det går inte att få ett mer hedrande uppdrag, säger Lisa Nåbo i ett pressmeddelande.

Lisa Nåbo, ny ordförande för SSU.
Lisa Nåbo, ny ordförande för SSU.

Under helgen har SSU, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, hållit förbundskongress. På söndagen valdes ny förbundsledning.

Med 114 röster tog Lisa Nåbo hem kampen om posten som förbundsordförande. Hon efterträder Philip Botström som lämnar över efter sex års ordförandeskap.

Motkandidaten, Amalia Rud Pedersen från Göteborg, fick 112 röster.

– Ska vi rädda klimatet, minska klyftorna och bygga ett Sverige som håller ihop behövs en modigare socialdemokrati. SSU:s uppgift blir nu att driva på regeringen och rusta vår organisation inför valrörelsen 2022, säger Lisa Nåbo.

Ordförandeposten i SSU innebär en plats i Socialdemokraternas verkställande utskott.

Utbildar sig till polis

Lisa Nåbo har ett tioårigt engagemang i SSU bakom sig och sitter i kommunfullmäktige i Linköping. Till yrket utbildar hon sig till polis. Hon har i tidigare intervjuer sagt att hon kommer från ett politiskt engagerat hem.

Kongressen valde Diyar Cicek från Dalarna till förbundssekretare. Han vann med tydliga siffror över motkandidaten Isak Öhrlund från Jönköpings län.

– Jag är riktigt taggad på att tillsammans med Lisa leda SSU:s organisation, stärka folkrörelsen och göra oss mer relevanta för unga som idag står långt ifrån politiken, säger Diyar Cicek i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Politik

SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund