Åklagaren: ”Medger att han har berövat kvinnan livet”

Häktas för mord • Misstänkt mordvapen hittat

Uppdaterad 2021-04-03 | Publicerad 2021-04-01

Han sitter anhållen misstänkt för mordet på den 18-åriga kvinnan i Höör.

Nu uppger mannen i förhör att han har berövat kvinnan livet – men han nekar till brott.

– Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström i ett pressmeddelande.

En man i 25-årsåldern har begärts häktad, på sannolika skäl, misstänkt för mordet på en 18-årig kvinna i Höör.

Hon hittades död på onsdagen, bekräftade polisen.

Under torsdagen fann polisen ett misstänkt mordvapen. Det hittades efter dykningar som gjordes i en sjö i Höör under torsdagen.

De tekniska undersökningarna fortsätter och avspärrningarna på platsen har hävts.

Den 18-åriga kvinna som försvann i Höör hittades död på onsdagen. En man i 25-årsåldern greps kort efter och har nu begärts häktad misstänkt för mord.

Nekar till brott

Åklagaren uppger att mannen erkänt i förhör att han dödat kvinnan – men att han nekar till brott.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen säger kammaråklagare Kristoffer Nordström i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag anser emellertid att det föreligger sannolika skäl för mord och därför har jag begärt honom häktad, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Enligt uppgift ska den 18-åriga kvinnan vid 02-tiden på natten ha lämnat en väns bostad för att promenera hem. Men hon kom aldrig hem.

Det fanns ingenting som tydde på att hon hade försvunnit frivilligt så teorierna var att hon antingen råkat ut för en olycka eller ett brott.

Den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, delade efterlysningen efter den 18-åriga kvinnan på sociala medier.

Kunde gripas omgående

En anmälan om en försvunnen person gjordes till polisen som skickade ut ”en stor resurs”. Flera patruller, helikopter, ett tiotal hundpatruller och polisrytteriet deltog i sökinsatsen. Även Missing People kopplades in.

Kvinnan hittades på onsdagen död, inte långt från platsen där hon försvann. Nästan omgående kunde mannen, som nu är häktad misstänkt för mordet, gripas och anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt Aftonbladets uppgifter pekade flera förhörsuppgifter mot mannen. Bland annat framkom det att 18-åringen skulle ha besökt honom samma kväll som hon försvann. Mannens hus spärrades av på torsdagen och undersöktes.

Två förhör har hållits med mannen, ett på onsdagskvällen kväll och ett på torsdagsmorgonen där han ska ha berättat sin version av vad som hände den 18-åriga kvinnan.

Mannen är tidigare ostraffad. Han har av vänner beskrivits som tystlåten.

Dagen innan han greps delade han ett inlägg på sociala medier om att den 18-åriga kvinnan var försvunnen. Sedan det blivit känt i Höör att han gripits för hennes död fylls kommentarsfälten under inlägget av hat och ilska mot mannen.