Demonstranter firar inför knessets omröstning

TT-AFP

Publicerad 2021-06-12

Stämningen var god inför söndagens omröstning i knesset vid den demonstration som under lördagen hölls utanför den israeliska premiärminister Benjamin Netayahus bostad i Jerusalem.

Utrustade med vuvuzelor och iklädda t-tröjor med texten ”Bibi Lekh”, hebreiska för Bibi stick härifrån, firade folkmassan som under lördagskvällen samlats i Jerusalem.

De runt 2 000 människorna demonstrerade utanför den israeliska premiärminister Benjamin Netayahus bostad för att visa sitt missnöje med politikern. ”Bibi” är det smeknamn som getts premiärministern, vars tid vid makten snart kan vara till ända.

Demonstrationen äger rum mindre än en dag innan Israels lagstiftande församling knesset röstar om en ny regeringskoalition som, om den röstas in, innebär ett slut för Netanyahus tolv år vid makten.

Till tonerna av de italienska partisanernas kampsång ”Bella ciao” skanderade folkmassan ”Bibi Ciao” och slog på trummor och jublade.

– För oss är det här en viktig kväll och i morgon kommer bli en än viktigare dag. Jag gråter nästan. Vi kämpade fredligt för det här och nu är stunden här, säger Ofir Robinski som deltar i demonstrationen.