Alla hjärtans dag

Diana har inte träffat sin dotter på två år: ”Brister i mig”

Av: 

Sven Minell

NYHETER

Diana Lobell, 54 år, har inte träffat sin dotter Matilda, 24, på två år.

Nu skickar hon sin alla hjärtans dag-hälsning till andra sidan jordklotet.

– Så mycket som jag saknar henne är inte mätbart. Tänker jag på min älskade dotter då brister det, säger Diana.

Diana Lobell bor i Karlskrona med sin son Moltas, 19 år. På andra sidan jorden, i Sydney, Australien, bor hennes dotter Matilda, 24 år. Men på grund av pandemin har de inte kunnat resa till varandra. När Aftonbladet lade ut en efterlysning om hälsningar till alla hjärtans dag tvekade inte Diana att höra av sig.

– Det är tufft, det är jättetufft. Jag kan inte åka ner om hon skulle bli väldigt sjuk eftersom jag inte är australisk medborgare. Men hon har pojkvän och vänner där så jag vet att hon är i goda händer.

Pluggar i Australien

Diana jobbar som lärare och undervisar i metall och textil. Dottern Matilda valde en annan väg. Hon pluggar ledarskap och event, är inne på sitt tredje år i Australien och drömmer om att jobba med att arrangera bröllop.

– Jag är jätteglad att hon tar den här chansen i sitt liv, jag är stolt över att hon gör det här. Men hon kan inte resa hem till Sverige nu för då får hon inte resa tillbaka till Australien. Då drar de tillbaka visumet. Hon kan söka igen, men då avbryts hennes studier. De är hårda därnere, säger Diana Lobell.

Pratar med varandra på telefon

I Australien har det varit mycket striktare regler under pandemin, det var först för två veckor sedan som de inte behövde ha på sig munskydd längre. Fortfarande får de inte resa utanför sin delstat. Innan pandemin kom Matilda hem och hälsade på i Sverige under vinterlovet. Men nu är det inte möjligt på grund av pandemin. Istället får de nöja sig med att prata på telefon.

– Vi pratar i telefon. Det är inte samma sak som att fysiskt se varandra eller att krama om varandra. Jag saknar doften av henne. 

Men ni har inte videosamtal?

– Ofta ringer vi varandra. För det är nästan jobbigt att se henne. Det är lättare att avsluta ett samtal när vi inte ser varandra.

Hälsning på alla hjärtans dag

Diana Lobell beskriver sin dotter som levnadsglad, modig och tuff. Men hon berättar också att även Matilda tycker det är jättejobbigt att inte kunna träffas. Att hon har varit orolig för hur familjen mår hemma i Sverige och att hon är väldigt ledsen över att hon inte kan komma hem till sin brors student. Diana planerar att åka ner till Australien så fort de öppnar upp igen – för att träffa sin dotter.

Hur mycket saknar du henne? 

– Det är inte mätbart. Tänker jag på saknaden då brister det i mig. Jag brukar jobba med att tänka på att vi ska ses framöver och att vi ska prata med varandra. 

Vad ska du göra när ni ses igen?

– Jag kommer att hålla om henne hårt. Och jag kommer att lukta, och lukta, och lukta på henne. 

Vad vill du hälsa henne på alla hjärtans dag?

– Jag vet inte starkare ord än att jag älskar henne mer än mitt eget liv.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför är du fortfarande singel

Så blir ditt singelliv 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Alla hjärtans dag

Australien

Sydney

Karlskrona

Sverige