Polisen rasar mot stunt på tågräls: "Idiotiskt"

Publicerad:

Vid 23.30-tiden på måndagskvällen trodde en lokförare att hen kört på en person i Laxå och Trafikverket beslutade om tågstopp.

I själva verket hade en man i 20-årsåldern varit på spåret för att filma en dramatisk video, enligt polisen. I sista stund hade personen hoppat undan varpå lokföraren befarade att personen blivit påkörd av tåget.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen.

– Jag fick till mig på ett möte att det tydligen förekommer i sociala medier, att man livestreamar idiotiska, farliga sammanhang och lägger ut i någon slags klickjakt. Att ställa sig framför ett tåg är fullständigt livsfarligt givetvis. Det kan dra med sig andra olyckor också, om det skulle bli en påkörning. Så det är jätteallvarligt, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Den unge mannen har hörts, men inte frihetsberövats. Han misstänks för “sabotage avseende allvarlig störning mot allmänt samfärdsmedel.”

– Detta var på huvudbanan mellan Göteborg och Stockholm, så ett stopp påverkar ju dessutom tågtrafiken i hela Mellansverige, säger Lars Hedelin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN