God morgon! Det här hände medan du sov

Av: Jenny Rydberg

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Masskjutning i yogastudio

En person sköts till döds och minst sex skadades när en man öppnade eld inne på en yogastudio i Tallahassee i amerikanska Florida på fredagskvällen lokal tid. Mannen tog därefter sitt eget liv, uppger polisen för Tallahassee Democrat.
Läs hela artikeln

Kraftig explosion i Malmö

Strax efter midnatt skedde en kraftig explosion vid Persborgstorget i Malmö. Explosionen skedde intill en trafikskola som fick flera rutor krossade och skador på entrédörren.
– Det smällde rejält och det är en kraftigare explosion än en banger, säger Mats Attin, inre befäl hos polisen till Sydsvenskan.

Läs hela artikeln

Ny dinosaurie upptäckt i Argentina

Spanska och argentinska paleontologer har upptäckt ännu en ny dinosaurie i Argentina. Det är bara ett i raden av jättelika fynd i det sydamerikanska landet under de senaste åren.
Läs hela artikeln

Hollywood gör Östlunds ”Turist”

Ruben Östlunds succéfilm ”Turist” spelas in på nytt av Hollywood. Will Ferrell och Julia Louis-Dreyfuss spelar huvudrollerna.
Läs hela artikeln
Alec Baldwin gripen efter p-bråk – ”som en scen ur Maffiabröder”
Charlotte Perrelli mamma – efter kampen

Spelarnas krav: ”Fyll Friends!”

Guldmatch mot Sundsvall. Då kräver spelarna att det blir fullsatt.
– Vi har allt i egna händer och chans att ta hem guldet. Det vore bara konstigt om det inte blev över 50 000, säger Alexander Milosevic.
Läs hela artikeln
Tänkte byta jobb – nu förlänger succéforwarden med Tampa Bay
PSG tog historisk seger – slog Tottenhamns rekord från 1960

Skolan får böta – om eleverna röker

Kommunen tar till med hårdhandskarna efter att de sett att det röks på skolgården på Baldergymnasiet. Skolan ska betala 10 000 kronor – om eleverna röker, skriver SVT Västerbotten.
Läs hela artikeln

Mellanårsvalet är ett val om Trump

JONNA SIMA: ”På tisdag går USA till val. Det så kallade mellanårsvalet till kongressen hålls alltid två år efter valet om presidentposten och beskrivs ofta som en termometer på hur den sittande presidenten skött landet under sin mandatperiod. Vilket svar man får på den frågan beror helt på vem man frågar. Donald Trump delar landet och den politiska polariseringen påstås inte ha varit så stor sedan det amerikanska inbördeskriget på 1860-talet.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN