Döms för vapenbrott kopplat till mordet på Adriana, 12

Manne Berggren Wiklund

Uppdaterad 2021-09-08 | Publicerad 2021-09-07

Adriana, 12, sköts ihjäl vid en rastplats i Botkyrka förra sommaren.

Två dagar efter vad som skulle blivit Adrianas fjortonde födelsedag föll en dom med kopplingar till mordet.

Tre män döms till långa fängelsestraff för grovt vapenbrott efter en musikvideoinspelning.

Tre män dömdes i dag i Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott, kopplat till mordet på Adriana, 12, som sköts ihjäl utanför McDonalds i Botkyrka sommaren 2020.

En av de åtalade är en rapartist. Rapparen och hans bror döms till fängelse i 4 år respektive 5 år och 6 månader.

Ytterligare två män döms för bland annat narkotikabrott och grovt vapenbrott. De får också längre fängelsestraff, skriver Attunda tingsrätt i ett pressmeddelande.

Bland bevisen fanns en musikvideo som gärningsmännen själva spelat in i ett garage i Sollentuna, dagen före dödskjutningen i Botkyrka.

I musikvideon syns flera vapen, bland annat en k-pist, en revolver och det som ska komma att bli ett mordvapen: en AK47:a.

När en person i musikvideon viftar med automatvapnet kan man se att han tappar ett flertal patroner på marken i garaget. Patroner som polisen senare hittade och kunde koppla till mordvapnet.

Mordutredningen fortsätter

Totalt är åtta personer misstänkta för brott i samband med mordet på Adriana.

Förutom utredningen om grovt vapenbrott pågår även en mordutredning där fem personer är häktade misstänka för mordet på Adriana.

Det var den 2 augusti i fjol som flera gärningsmän i en vit Audi öppnade eld vid en rastplast i Norsborg i Botkyrka kommun.

Skotten, som misstänks ha varit avsedda för två unga män med kopplingar till ett kriminellt nätverk, träffade i stället 12-åriga Adriana, som var ute och gick med sin hund.

Flickan dog senare av sina skador.