Chaufför kastade av Amanda – nu är han avstängd

Publicerad 2019-07-27

Chauffören som inte lät 19-åriga Amanda kliva på en buss i Malmö för att hon ”visade för mycket hud” är nu tagen ur tjänst.

Det meddelar Nobinas presskontakt David Erixon.

– Vi vill be Amanda om ursäkt och klargöra att alla är välkomna ombord på våra bussar.

Under lördagen har Aftonbladet och flera medier rapporterat om 19-åriga Amanda som kastades av från en buss i Malmö – för att chauffören ansåg att hon ”visade för mycket hud”.

Det var under fredag förmiddag som Amanda skulle hoppa på en buss in till stan. Men precis efter att hon blippade sitt busskort bad chauffören att få prata med henne.

Det var då han ska sagt att ”du kan inte gå klädd så på våra bussar” och att hon visade ”för mycket hud”.

Föraren har identifierats

Nu meddelar Nobina att de identifierat föraren och att han tillfälligt tas ur tjänst, vilket Kvällsposten var först med att rapportera om.

– Vi har identifierat föraren och han ska tas in för samtal på måndag. Tills dess är han avstängd, säger David Erixon till Aftonbladet under lördagskvällen.

Erixon understryker att varken Skånetrafiken eller Nobina har någon klädpolicy.

– Det här handlar om en enskild medarbetare som agerat helt felaktigt och tvärtemot våra värderingar och riktlinjer. Föraren är tillfälligt tagen ur tjänst och vi kommer nu att noga utreda frågan vidare, säger Erixon och fortsätter:

– Vi vill be om ursäkt till Amanda som behandlats felaktigt. Alla är välkomna ombord på våra bussar, säger Erixon.

Amanda: Känns skönt

Amanda är glad över att Nobina vidtagit åtgärder, men hon väntar fortfarande på att se vad som händer efter måndagens samtal.

– Det känns skönt. Det är bra agerat av dem. Jag hoppas deras samtal leder till något vettigt, säger hon.

Följ ämnen i artikeln