Ystadbarnens föräldrar överklagar igen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Förra sommaren uppdagades att paret i Ystad hållit sina barn isolerade i åratal. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Förra sommaren uppdagades att paret i Ystad hållit sina barn isolerade i åratal. Arkivbild.

Det par i Ystad som höll fem barn isolerade från omvärlden i åratal har tagit tvisten om sina tvångsomhändertagna barn vidare till kammarrätten i Göteborg, rapporterar Kvällsposten.

Förhållandena i familjen uppdagades först av HD/Sydsvenskan förra sommaren. Fyra av barnen omhändertogs – ett av dem hade fyllt 18 år och fick stanna kvar. Ett av de omhändertagna barnen har sedan dess också fyllt 18 och flyttat hem till föräldrarna.

Föräldrarna, som överklagade omhändertagandet, har sedan dess haft begränsad umgängesrätt. En utredning av socialnämnden visade dock att de under denna kontakt försökt plantera falska minnen hos barnen.

Förra veckan ställde sig förvaltningsrätten bakom socialnämndens beslut om ytterligare begränsningar i umgängesrätten – ett beslut som paret nu överklagat till kammarrätten.

Beslutet innebär bland annat att föräldrarna bara har rätt till videosamtal varannan vecka i närvaro av en annan vuxen, samt fysiska träffar en gång varannan månad under övervakning med två av barnen. Reglerna för kontakten med ett tredje barn är än striktare.

Publicerad:

LÄS VIDARE