Nu åtalas kattdödaren – har dödshotat personal på häktet

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Ett drunkningslarm på Sundspromenaden slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. I vattnet hittades en död katt – och 31-åringen, som hoppat i för att undkomma rasande vittnen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ett drunkningslarm på Sundspromenaden slutade med en anmälan om djurplågeri och skadegörelse. I vattnet hittades en död katt – och 31-åringen, som hoppat i för att undkomma rasande vittnen.

Den misstänkta kattdödaren från Sundspromenaden åtalas sannolikt på fredag

Han misstänks nu även för hot mot tjänsteman.

– I samband med att han fördes till häktningsförhandlingen uttalade han dödshot, säger kammaråklagare Sofia Syrén.

Den 31-åring som den 8 november bevittnades ha ihjäl en katt genom att slå den med en sten för att sedan kasta den i vattnet i Västra Hamnen har blivit omhäktad. Kammaråklagare Sofia Syrén beslutade i fredagens omhäktningsförhandling att omhäkta 31-åringen på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse och djurplågeri.

Mannen står numera även som misstänkt för hot mot tjänsteman, ett brott som han också häktades för i fredags.

Friad från narkotikamisstankar

– Detta är ett brott som begicks kort innan den första häktningsförhandlingen. I samband med att han fördes till häktningsförhandlingen uttalade han dödshot till häktningspersonalen. De anmälde detta efter den första häktningsförhandlingen. Han delgavs då misstanke innan jag begärde honom häktad på det i fredags, säger Sofia Syrén.

31-åringen var tidigare även häktad för narkotikabrott men efter att provresultaten inte visat på några spår av narkotika har mannen friats från misstankar.

Planerar att väcka åtal

Åtal mot mannen ska väckas senast fredag 6 december.

– Så som planen ser ut nu kommer det att bli så också, säger Sofia Syrén.

Aftonbladet har tidigare berättat om att 31-åringen är omskriven i brittiska medier, då han uppges ha viftat med en kniv och betett sig hotfullt mot förbipasserande på ett köpcentrum i Storbritannien.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE