Jesper, 24, mördades efter kvällsbad – polisen efterlyser vittnen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Jesper, 24, var på väg hem från en badplats när han blev knivhuggen till döds i Helenelund.

Mördaren är på fri fot och nu vill polisen ha tips från allmänheten.

– Det borde finnas personer som gjort iakttagelser, säger chefsåklagare Peter Claeson till TV3:s Efterlyst.

Den 1 juni tidigare i år var Jesper och badade med sina vänner. Det var en varm sommardag och vid 21.30-tiden blev han avsläppt i närheten av sin nya lägenhet i Helenelund, norra Stockholm.

Men Jesper kom aldrig hem. Bara ett par hundra meter från sin bostad blev han knivhuggen i bröstet och dog på platsen.

Fallet gäckar polisen. I TV3:s program Efterlyst vädjar polisen om att den som har gjort iakttagelser eller har uppgifter som kan ha samband med fallet ska kontakta polisen.

Jesper blev 24 år gammal.
Foto: PRIVAT/EFTERLYST
Jesper blev 24 år gammal.

”Tyvärr. Jesper har avlidit”

Mordet har lämnat Jespers familj i sorg. På kvällen den 1 juni låg hans mamma Susanne i sängen och läste nyheter i mobilen. Då fick hon en notis om att en man i 25-årsåldern blivit knivhuggen i Helenelund.

– Jag skrev ett sms till Jesper när jag läste det. ”Hej, det är mamma. Jag ville bara kolla att allt är okej och att du sover”, så där som en hönsmamma gör ibland. Men jag tryckte aldrig på knappen för jag tänkte att jag måste någon gång låta honom få bli vuxen, säger hon till Efterlyst.

Vid midnatt knackade det på ytterdörren. Susanne öppnade och möttes av poliser som gav henne dödsbeskedet.

– Då berättar de att ”Tyvärr. Jesper har avlidit. Han har blivit knivhuggen och att han avlidit på plats”. Jesper skulle fylla 25 år nu. Man hade tänkt sig att fira det på ett helt annat sätt, kanske i hans första egna lägenhet. I stället kommer vi att få fira den på kyrkogården, säger hon.

Foto: PRIVAT/EFTERLYST
Över 400 förhör har hållits sedan Jespers död.
Foto: EFTERLYST
Jespers mamma Susanne i ”Efterlyst”.

Person sågs springa från platsen

Polisen vill särskilt komma i kontakt med en person som setts springa från platsen mot Stupvägen och var klädd i mörka och varma kläder.

– Vi kan tycka att det borde finnas personer som gjort iakttagelser. Det var varmt och ljust ute. Det finns uppgifter om att det var mycket folk som satt på den här gräsmattan precis i anslutning till där Jesper har gått förbi, säger Peter Claeson till Efterlyst.

Över 400 förhör har hållits och området har finkammats med metalldetektorer och hundpatruller. Trots det finns inga spår efter den misstänkta gärningsmannen eller något motiv.

– Vår utredning hittills har inte visat att det skulle finnas någon särskild hotbild eller att han skulle ha tillhört någon kriminell gruppering. Det är klart att vi är intresserade av att få in uppgifter om det finns någon som har anledning att vilja Jesper illa, säger chefsåklagare Peter Cleason till Efterlyst.

Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagskvällar.

Publicerad:

LÄS VIDARE