Två nya dödsfall i Skåne – men smittoläget stabilt

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, hyllar skåningarna för deras insats för att hålla nere smittan.
Foto: Johan Nilsson/TT
Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, hyllar skåningarna för deras insats för att hålla nere smittan.

Två nya coronadödsfall har rapporterats in i dagens siffror från regionen.

Samtidigt beskriver Region Skåne själva smittoläget som stabilt i ett pressmeddelande i dag.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla invånare i Skåne för flera månaders uppoffringar, säger regionens smittskyddsläkare Eva Melander i pressmeddelandet.

Två nya dödsfall har rapporterats in i Skåne sedan gårdagens siffror publicerades. Dödsfallen skedde enligt regionen den 18 september, respektive den 20 september. Sedan tidigare har ett dödsfall bekräftats ske den 19 september. Totalt har 279 personer i regionen med konstaterad covid-19 avlidit sedan virusets utbrott, enligt uppgifter från regionen.

Det totala antalet konstaterade fall är idag 43. 5 649 personer har konstaterats smittade i regionen sedan pandemins utbrott.

Samtidigt beskriver regionen dock själva smittoläget som relativt stabilt. Trots att kapaciteten för självtester och annan provtagning ökat de senaste veckorna har ingen större ökning i antalet fall skett, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.

Regionen beskriver läget med smittspridningen som stabilt och ser positivt på att det enbart är ett lågt antal fall bland äldre, som är i riskgruppen.

”Gäller att hålla i och hålla ut”

Eva Melander, smittskyddsläkare på regionen, vill i dag därför tacka skåningarna.

– Det är glädjande att smittläget i Skåne är så pass stabilt som det är och att vi i dagsläget inte ser tecken på några större utbrott. Jag vill rikta ett stort tack till alla invånare i Skåne för flera månaders uppoffringar i vårt gemensamma arbete för att begränsa smittspridningen, säger hon i pressmeddelandet.

Samtidigt belyser hon vikten av att fortsätta följa rekommendationer för att minska smittspridningen.

– Även om läget är stabilt i Skåne just nu så gäller det att fortsätta hålla i och hålla ut ett tag till, säger smittskyddsläkare Eva Melander. 

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%