Man häktad för mord på kvinna i Linköping

TT

Uppdaterad 2021-04-18 | Publicerad 2021-04-16

En man har häktats för mordet vid järnvägsstationen i Linköping under torsdagen. Arkivbild.

Mannen som misstänks för torsdagens mord på en kvinna i Linköping har häktats.

Linköpings tingsrätt fann honom på sannolika skäl misstänkt för mord. Under fredagens häktningsförhandling bakom stängda dörrar förnekade han brott, men vidgick enligt advokaten vissa omständigheter.

Vad gäller motivet har den mordmisstänkte 40-åringen närmat sig det i förhören.

– Det utreder vi vidare och kontrollerar hans uppgifter. Det är för tidigt att säga att vi har ett motiv, men vi har fått vissa förklaringar, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson till TT.

Hon begärde att 40-åringen ska genomgå en psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, vilket motparten godtog.

Enligt Malin Axelsson var mannen och kvinnan bekanta med varandra, men hon vill inte närmare gå in på deras relation. Expressen skriver att kvinnan var i 45-årsåldern och tidigare sambo med den misstänkte. De har flera barn ihop.

Mannen knivhögg kvinnan flera gånger, enligt uppgifter till Expressen. Åklagaren kan bara bekräfta att "ett tillhygge" användes.

Kvinnan blev angripen i en gångtunnel vid järnvägsstationen i Linköping strax före klockan 11 på torsdagen. Polisen grep 40-åringen kort därpå. På eftermiddagen kom dödsbudet från sjukhuset.

Åtal ska vara väckt senast den 14 maj.