Tone Schunnesson och Frasse Levinsson blir kolumnister på Aftonbladet

2021 har börjat urstarkt – snart kommer fler rekryteringar

Publicerad 2021-09-06

Aftonbladet knyter till sig två profilerade kolumnister.

Författaren Tone Schunnesson, sedan tidigare medarbetare på kultursidan, blir stående kolumnist på tidningen.

Frasse Levinsson, som vikarierat som nyhetskolumnist under sommaren, kommer att skriva varannan vecka i Aftonbladet.

Tone Schunnesson

Aftonbladets satsning på nyhetsredaktionen fortsätter.

Tone Schunnesson, 33, är författare till de hyllade böckerna ”Tripprapporter” och ”Dagarna, dagarna, dagarna” och är sedan förra året medarbetare på Aftonbladet kultursida. Ett uppdrag hon fortsätter med, samtidigt som hon nu blir fast kolumnist på tidningen. Schunnesson kommer att skriva krönikor varannan måndag.

Frasse Levinsson, 28, är redaktör för Nöjesguiden och har under sommaren vikarierat som nyhetskolumnist. Nu får han förlängt förtroende – och fortsätter att skriva varannan vecka.

– Vi är väldigt malliga för att ha värvat två av landets bästa skribenter. Både Frasse och Tone sätter texten i fokus överraskar alltid i sina ämnesval, säger Hanna Olsson Berg, nyhetschef på Aftonbladet.

Aftonbladet har fått en väldigt stark start på 2021 och satsar nu på att utveckla både produkten och journalistiken. Under 2021 har vi rekryterat ett flertal profilerade journalister: I våras anslöt My Rohwedder från Sveriges Radio och Linda Hjertén från Dagens Nyheter och i november tillträder den prisbelönte ekonomireportern Andreas Cervenka, senast på Dagens Industri. Författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt är ny kolumnist sedan i maj.

Hanna Olsson Berg och Martin Schori tillträder dessutom i oktober som biträdande redaktionschefer med en tydlig agenda att utveckla nyhetsarbetet och organisationen.

– Vi går i en intensiv nyhetshöst och det kommande valåret och det är fantastiskt att kunna göra det med en sån här positiv känsla. Förhoppningsvis kan vi snart presentera fler namn som kommer lyfta oss ännu mer, säger Martin Schori.

Martin Schori och Hanna Olsson Berg

ANNONS