Superkaninen Simon dog – nu skyller ägarna på flygbolaget

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den enorma kaninen Simon dog när han skulle flyga för att tävla om titeln ”Världens största kanin”.

Ägarna menar att kaninen placerades i ett kylutrymme – och stämmer flygbolaget.

– Företagets trovärdighet är ifrågasatt, säger Guy Cook, huvudåklagare i förhandlingarna, skriver The Telegraph.

Kaninen Simon
Foto: IBL
Kaninen Simon

Kaninen Simon flögs från London till Chicago för att delta i en tävling om titeln Världens största kanin – men något gick fel och jättekaninen dog.

Ägarna hävdar att flygbolaget United Airlines placerade Simon i ett frysutrymme under den 16 timmar långa resan. De menar också att flygbolaget kremerade den döda kaninen utan deras tillstånd.

Flygbolaget nekar till anklagelser

– United Airlines kan komma med vilket uttalande de vill, men företagets trovärdighet är ifrågasatt när de omedelbart kremerar den enorma kaninen Simon utan någons samtycke, säger Guy Cook, huvudåklagare i förhandlingarna. 

– De förstörde bevisen, säger Guy Cook. 

United Airlines förnekar att kaninen dog i en kyl. I ett skriftligt uttalande från flygbolaget skriver talespersonen Charles Hobart att företaget beklagar det inträffade och att de tar sitt ansvar för att transportera husdjur på allvar. 

Enligt Charles Hobart var kaninen välbehållen när den anlände till Chicago, men strax därefter hittades han livlös. 

Omöjligt att fastställa dödsorsak

Guy Cook kräver att flygbolaget lämnar över alla dokument om utredningen, inklusive TV-inspelningar. Advokaten kräver också en fristående utredning samt ekonomisk ersättning till ägarna. 

Kaninens pappa, Darius, har tidigare innehaft titeln som Världens största kanin och Simon väntades nu ta över titeln. Därför kräver ägarna ekonomisk kompensation för pengarna de förlorade i och med Simons tragiska död. 

Publicerad:

LÄS VIDARE