Tovas familj stöttas av tusentals svenskar

Av: Viktor Adolfsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Natten till tisdagen hittades en kropp under sökandet efter 19-åriga Tova i Hudiksvalls kommun. På Facebook berättar pappan att hon hittats avliden.

Nu får han och familjen motta stöd från tusentals okända svenskar.

1 av 4
Tova, 19.

”Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta. Livet måste ju gå vidare men jag vet inte hur. Tova vår älskade dotter, ditt liv blev alldeles för kort”.

Så skriver 19-åriga Tovas pappa i ett inlägg på Facebook tidigt på tisdagsmorgonen.

Inlägget skrevs i samband med polisens besked att en kropp hittats under sökandet efter Tova – och att allt tyder på att det är hon som hittats.

”Känner inte er, men tårar faller”

Efter inlägget på Facebook har pappan och familjen fått ett enormt stöd långt utanför den egna vänkretsen på det sociala nätverket. Nästan 10 000 personer har kommenterat hans inlägg där alla beklagar sorgen och sänder sina tankar och stöttande ord till familjen.

”Så hemskt, lider så med er, kan ej föreställa mig något värre än att förlora sitt barn. Känner inte er, men tårar faller och känner så för er, finns inga ord...”, skriver en av alla tusentals som kommenterat inlägget.

Tre sitter anhållna

Tre män i 20-årsåldern hämtades till förhör under natten mot måndagen. Efter förhören anhölls männen av åklagare, på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Efter fyndet av kroppen bekräftade kammaråklagaren på tisdagen att brottsrubriceringen ändrats till mord.

Publicerad:

LÄS VIDARE