Ledare för Vårbynätverket gripen i Spanien

Publicerad:

NYHETER

Ledaren för Vårbynätverket har gripits i Spanien, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps av spansk polis i Spanien och flögs hem till Sverige tidigare i veckan. Under onsdagen häktades mannen som misstänks för en stor mängd allvarliga brott begångna i Stockholmsområdet under våren.

Det rör sig bland annat om förberedelse till mord, människorov och grovt vapenbrott.

Enligt polisen har gripandet skett efter flertalet utredningsåtgärder. Bland annat förekommer det i utredningsmaterialet krypterade chattar (Enchrochat), som polisen i Sverige kunnat få del av med hjälp från Europol.

Sedan tidigare är 13 personer, de flesta tillhörande Vårbynätverket, frihetsberövade för liknande brottslighet. Och fler gripanden är att vänta.

– Detta innebär ett genombrott för vårt hårda arbete mot de kriminella nätverken i polisområde Stockholm syd. Vi har under lång tid haft en strategisk inriktning där vi bland annat prioriterat detta nätverk och de aktuella gripandena är nu ett resultat av detta, säger Susanne Wikland, chef för grova brott vid polisen i region Stockholm syd i pressmeddelandet och fortsätter:

– I förlängningen hoppas vi att detta ska ge våra medborgare större trygghet och att de kriminella nätverken blir svagare och färre. Vi kommer fortsätta vårt offensiva arbete och arbeta framåtlutat med fokus på våra medborgare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN