Uppgifter: 16-åringen sköts med hagelgevär och flydde simmandes

Publicerad 2020-10-10

En stor polisinsats pågick i trakterna kring Borås efter att en ung man hittats skjuten.

16-åringen var skjuten med hagelgevär när han sökte hjälp i bostadsområdet Frufällan.

Då har pojken kort tidigare blivit tvingad att klä av sig, skjutits och sedan flytt genom att hoppa i Öresjös vatten, enligt uppgift till Aftonbladet.

Nu ber polisen om allmänhetens hjälp i jakten på gärningsmännen.

Polisen larmades om den skottskadade 16-åringen vid 12.31 på fredagen. Han hade då lyckats söka hjälp och slå larm med hjälp av boende i området Frufällan, i norra Borås.

– Vi fick in flera samtal från allmänhet som hörde skott. Därefter hittades en ung man med skottskador, en kille i skolålder. Han har förts till sjukhus och vårdas för allvarlig skador, men i nuläget inte livshotande, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen Region Väst, till Aftonbladet i går.

Lyckades söka hjälp och slå larm med hjälp av boende i området Frufällan, i norra Borås.

Under eftermiddagen framkom att 16-åringen blivit skjuten på Vikåsaudden, några hundra meter från platsen där han sedan hittades skadad.

Enligt uppgift till Aftonbladet befann sig 16-åringen på udden vid Öresjö tillsammans med två andra män. På platsen ska 16-åringen ha blivit avtvingad sina kläder och sedan skjuten med ett hagelgevär.

Pojken ska ha träffats i överkroppen men haglet ska ha missat vitala kroppsdelar, enligt uppgift till Aftonbladet.

Därför ska också 16-åringen ha kunnat fly från sina gärningsmän – genom att hoppa i sjön och simma därifrån under beskjutning.

En man i 25-årsåldern som pekas ut som misstänkt enligt Aftonbladets uppgifter är sedan tidigare dömd för bland annat flera fall av narkotikarelaterad brottslighet.

Under lördagen berättar Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Region Väst, att det fortfarande inte finns någon person frihetsberövad som misstänkt i ärendet.

– Det finns inget att tillägga i ärendet mer än det som gick ut i går, säger han.

Under lördagen gick polisen ut på sin hemsida och bad allmänheten om hjälp i sökandet efter gärningsmän:

”Polisen är dock intresserad av vittnesuppgifter från brottsplatsen vid tidpunkten för brottet”.

Tips till polisen kan lämnas på 114 14.

Följ ämnen i artikeln