Dyraste fastigheten finns i Uppsala län

Publicerad 2020-06-05

I Örsundsbro utanför Uppsala finns Hemnets just nu dyraste objekt. En herrgård från 1700-talet.

Den är inte bara dyrast på Hemnet med en prislapp på 95 miljoner.

Den är också omtalad – och tidigare bebodd av en känd mördare.

I Örsundsbro, mellan Uppsala och Enköping, finns denna exklusiva fastighet som inte bara har en dyr prislapp. Utan också en spännande, och en minst sagt annorlunda, historia.

Herrgården från 1700-talet, som numera ägs av en känd fotbollsprofil, har tidigare också tillhört en känd mörare, vilket Expressen var först med att rapportera om.

Den nuvarande ägaren ska ha investerat drygt 40 miljoner i herrgården.

Här tillbringade kakelugnsmördaren sin lediga tid

På 1960-talet var det nämligen bankiren Wilhelm Rodius, som är känd för kakelugnsmordet 1962, som tillbringade sin lediga tid på den jättelika herrgården som just nu är dyrast på Hemnet med sin prislapp på hela 95 miljoner.

Enligt mäklaren Peter Eriksén på Widerlöv har de nuvarande investerat närmare 40 miljoner på fastigheten. Även Wilhelm Rodius investerade i fastigheten i mitten av 1900-talet, men då för andras pengar, vilket till slut kom att leda till det omtalade mordet.

”Ingenting man tar upp på visningen direkt”

Men den historien är knappast någonting som står med i prospektet.

– Det är roligt, men det är ingenting man tar upp på visningen direkt, säger Peter Eriksén, mäklare på Widerlöv, som har fått i uppgift att sälja det minst sagt annorlunda objektet.

– Det är ett magiskt ställe. Ett av de finaste jag har sålt, det är det verkligen.

Hur säljer man en fastighet av den här storleken och med den här prislappen?
– Jag har jobbat mycket med sociala medier, och en del kampanjer utomlands, så det finns lite olika sätt. Sedan är det aldrig fel att det skrivs om den i media heller.