Inget sprängmedel i misstänkt föremål

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polishuset i Linköping spärrades av under onsdagsmorgonen på grund av att ett misstänkt föremål hittats.
Foto: Jeppe Gustafsson
Polishuset i Linköping spärrades av under onsdagsmorgonen på grund av att ett misstänkt föremål hittats.
Polisen spärrade av ett område runt det misstänkta föremålet.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Polisen spärrade av ett område runt det misstänkta föremålet.

Ett område vid polisstationen i Linköping spärrades av sedan ett misstänkt farligt föremål hittades där.

Några timmar senare konstaterades att föremålet inte innehöll något sprängmedel och polisen har nu hävt avspärrningarna.

Det var klockan 05.40 som polisen fick information om att ett föremål hade placerats i anslutning till polishusets reception.

Larmet om det misstänkt farliga föremålet kom fem dagar efter den explosion som inträffade i ett flerfamiljshus i staden. Totalt skadades 109 lägenheter varav 34 drabbades värre än övriga. Ett 20-tal personer skadades.

Polisens nationella bombskydd sattes in.

– Jag vill inte gå in på detaljer och vet inte exakt vad det är för föremål. Det vi kan säga är att nationella bombskyddsgruppen har varit här och oskadliggjort föremålet och det man kan säga är att det inte fanns något sprängmedel i området, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen i region Öst, till TT.

Strax innan klockan två meddelade polisen att avspärrningarna hade hävts och polisen konstaterade att föremålet visade sig vara ofarligt.

Innanför avspärrningarna finns även tingsrätten, förvaltningsrätten och hyresnämnden. Med anledning av morgonens händelse ställdes samtliga rättegångar in för dagen.

Även trafiken i området påverkades.

En förundersökning om grovt olaga hot har inletts.

Explosionen i fredags tros ha orsakats av en sprängladdning som detonerat i, eller i anslutning till, ett öppet cykelförråd nära den fastighet som fick störst skador.

Publicerad: