Hela Storbritanniens corona-ledning i hemkarantän

Publicerad 2020-03-27

Storbritannien rapporterar det högsta antalet döda hittills på en dag, 181 personer.

Samtidigt sitter nu de tre som leder kampen mot coronaviruset i hemkarantän:

Premiärminister Boris Johnson och hälsominister Matt Hancock är redan bekräftat smittade, professor Chris Whitty fick symtom i natt.

Hela trojkan som leder arbetet för att bromsa coronavirusets spridning i Storbritannien sitter nu i hemkarantän, isolerade från omvärlden.

Men premiärminister Boris Johnson, 55, har sagt att han kommer att fortsätta leda arbetet hemifrån.

– Jag kommer att fortsätta leda regeringen via videokonferenser när vi tillsammans bekämpar detta virus, säger han.

Premiärminister meddelade på fredagen att han kommer att sitta isolerad i sin våning ovanför Downing Street 11 i sju dagar, efter att ha uppvisat milda symtom på hosta och feber.

Det positiva restresultatet fick han vid midnatt till fredagen, bara timmar efter att han stått utanför Downing Street 10 och applåderat sjukvårdspersonalen tillsammans med miljoner britter.

Chris Witty och Boris Johnson är båda satta i hemkarantän.

Även hälsoministern smittad

Hälsoministern Matt Hancock, som är ansvarig för sjukvården, meddelar att han kommer att sitta i hemkarantän till nästa torsdag.

– Turligt nog är mina symtom hittills mycket milda. Jag kommer att fortsätta göra allt jag kan för att ge våra vårdgivare det stöd de behöver. Och jag kommer att göra det härifrån men med inte mindre lust, säger han i ett videomeddelande, skriver The Guardian.

På fredag eftermiddag kom beskedet att den tredje personen som leder arbetet mot coronaviruset i Storbritannien, professor Chris Whitty, som ofta synts vid Boris Johnsons sida, de senaste veckorna, också insjuknat.

Det var Chris Whitty som såg till att Boris Johnson testades – nu kan han själv ha smittats

Chris Whitty kommer att sitta i hemkarantän de kommande sju dagarna efter att ha visat symtom på covid-19 under natten.

Samtidigt rapporterar Storbritannien sin högsta dödssiffra hittills, 181, vilket innebär att totalt 759 personer hittills har dött av coronaviruset.

Av 113 777 testade personer har 14 579 bekräftat smittade.