Överföll och våldtog ung flicka – döms till fängelse

Publicerad 2020-07-20

En man överföll den nioåriga flickan när hon var på väg hem från skolan och utsatte henne för grovt våld och en grov våldtäkt.

Den 39-åriga mannen blev villkorligt frigiven i september efter att han dömdes till fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn i juni 2018.

Nu döms han till elva års fängelse.

Det var en bilist som slog larm när han träffade en ung flicka gående längs vägen på en ort i Norrköpings kommun i april i år. Flickan var väldigt lerig och blodig och sa till bilisten att hon blivit överfallen av en man med kniv.

Mannen drog in flicka in i ett buskage.

Flickan var nio år gammal och hade blivit överfallen, misshandlad och våldtagen när hon var på väg hem från skolan.

En man döms nu till elva års fängelse för den grova överfallsvåldtäkten som skedde i Norrköpings kommun i april. Mannens döms även för synnerligen grov misshandel, människorov och övergrepp i rättssak.

Drog in henne i skogsdunge

Enligt domen från Norrköpings tingsrätt så drog mannen in flickan i ett buskage där mannen hotade henne med kniv, slog henne, band hennes händer och våldtog henne. Han hotade även flickan att han skulle döda henne och hennes familj om hon skulle avslöja vad som hade hänt.

Mannen döms till elva års fängelse.

Tingsrätten väljer att inte döma mannen för mordförsök utan rubricerar händelsen som en synnerligen grov misshandel. Domstolen motiverar detta genom att gärningsmannen släppte taget om flickans hals innan hon tappade medvetandet.

Efter händelsen valde polisen att kontrollera bussar och tåg som lämnade orten där brottet hade skett. En man som stämde väl in på det signalementet som polisen hade kunde gripas och visade sig senare vara den skyldige 39-åringen. Mannen hade även lämnat saker på tåget som tillhörde flickan.

Nekar till brott

Mannen förnekar och hävdar att det är någon som vill sätta dit honom för brottet. Han menar att någon ska ha sparat hans saker och lagt ut på brottsplatsen.

Rätten anser att mannens historia är orimlig och dömer honom mot hans nekande. Han ska stanna i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

Mannen hotade flickan med kniv.

Villkorligt frigiven i september

Mannen dömdes för grovt sexuellt övergrepp mot barn till ett år och nio månaders fängelse så sent som i juni 2018. Han frigavs villkorligt i september 2019 med sju månader kvar på straffet.

39-åringen ska också betala drygt 240 000 kronor i skadestånd. Han frikänns däremot för rån som han också stod åtalad för.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln