Tysk mordmisstänkt i fallet Madeleine McCann

TT-AFP

Uppdaterad 2020-06-04 | Publicerad 2020-06-03

Ska fallet med den försvunna brittiska flickan Madeleine McCann äntligen lösas? En tysk man misstänks nu för mord. Arkivbild.

En ny misstänkt – en 43-årig tysk – har dykt upp i fallet med den försvunna brittiska flickan Madeleine McCann. Hon är spårlöst borta efter en familjesemester i Portugal 2007.

Treåringens försvinnande ledde till en omfattande polisinsats och flickans föräldrar har i åratal vädjat i medier om att få klarhet i vad som hänt.

Nu meddelar polisen att åklagarmyndigheten i tyska Braunschweig utreder 43-åringen som misstänkt för mord i samband med Madeleine McCanns försvinnande.

Den misstänkte, som inte är namngiven, avtjänar ett långt fängelsestraff för ett orelaterat brott. Enligt polismyndigheten har han tidigare vid mer än ett tillfälle dömts för sexualbrott mot barn.

Några dagar före sin fjärde födelsedag försvann flickan från den semesterlägenhet som familjen hyrde i Luz vid Portugals sydvästra hörn. Det var kvällen den 3 maj 2007.

Den misstänkte tysken bodde och arbetade regelbundet i Algarve, regionen längs Portugals sydkust, mellan 1995 och 2007, enligt polisen som också berättar att 43-åringen under de åren misstänks ha ägnat sig åt inbrott och narkotikahandel.