Sveriges bästa hotell finns i Växjö

TT

Publicerad 2018-12-03

Sveriges bästa hotellupplevelse hittas i Växjö. Arkivbild.

Årets bästa hotell finns i Växjö medan Sveriges bästa bar ligger i Stockholm. Nu har restaurangbedömaren White Guide kommit med sin årliga lista.

Framför allt lyfter listan fram hotell och barer med personlighet som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller en unik upplevelse, säger White Guides publisher Lars Peder Hedberg i ett pressmeddelande.

Tio hotell nominerades och vinnaren blev PM & Vänner i Växjö med motiveringen att de "skapat ett eget universum av urtypiskt svenskt snitt, där klassisk småländsk karghet omvandlats till en superb kvalitetsupplevelse." De beskrivs också ha Sveriges vassaste frukost.

I tre underkategorier prisas även det mest innovativa hotellet, hotellet med den bästa stämningen och det mest spektakulära hotellet. I nämnd ordning går utmärkelserna till Downtown Camper by Scandic i Stockholm, MJ:s i Malmö och Wanås Restaurant Hotel i Knislinge.

Priset för Sveriges bästa bar går till Tjoget i Stockholm med motiveringen att de lyckas "outtröttligt driva både den svenska och egna cocktailutvecklingen framåt, med smakbalans, råvaran och nya kompositioner i fokus. Att dessutom, oavsett tryck, hålla imponerande servicenivå."

Bästa vinbar blir Folii i Stockholm och även bästa ölbar ligger i huvudstaden, Omnipollos hatt.