Justin Trudeau

Ännu en minister lämnar Trudeaus regering

Av: 

TT

Jane Philpott var tidigare hälsominister i Justin Trudeaus regering. Arkivbild.
Jane Philpott var tidigare hälsominister i Justin Trudeaus regering. Arkivbild.

NYHETER

Ännu en minister lämnar Kanadas premiärminister Justin Trudeaus regering, som en följd av en uppmärksammad politisk skandal. Jane Philpott – ordförande i regeringens särskilda skatteråd, vilket är en ministerpost – följer den tidigare justitieministern Jody Wilson-Raybould som avgick i februari.

Bakgrunden är brottsutredningen av byggföretaget SNC-Lavalin Group, som är inblandat i en korruptionsskandal i Libyen där flera höga tjänstemän ska ha mutats. Både Philpott och Wilson-Raybould har vittnat om hur regeringstjänstemän utövat påtryckningar för att få utredningen nedlagd.

"Jag har tänkt över händelserna som har skakat den federala regeringen de senaste veckorna och efter noggrant övervägande har jag kommit fram till att jag måste lämna regeringen", säger Philpott i ett skriftligt uttalande.

Gerald Butts, en av Justin Trudeaus närmaste män, lämnade sitt jobb för några veckor sedan efter att ha anklagats för att ha pressat Wilson-Raybould att låta byggföretaget slippa rättegång och i stället betala böter.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Trudeaus vapendragare avgår

ÄMNEN I ARTIKELN

Justin Trudeau

Kanada