Cruz slår tillbaka efter hån: Biden tråkig med flit

Publicerad 2021-04-30

Joe Bidens första tal till nationen från kongressen varade i en dryg timme.

För länge för senator Ted Cruz som somnade i stolen och blev rejält hånad.

– Joe är tråkig med flit, slog han tillbaka i Fox News.

President Biden slog fast att ”USA är på gång igen” och gick igenom både framgångar med vaccinering, gav utfästelser om reformer och vädjade om att landet ska enas efter år av svår splittring.

Det senare kommer bli svårt att uppnå. I alla fall i kongressen.

Samtidigt som talet fick goda betyg av väljare från bägge partier (71 procent kände sig mer optimistiska om vägen landet är på väg efter talet och 73 procent sa att Bidens förslag flyttar USA i rätt riktning i en mätning av CNN) var de republikanska ledamöterna av kongressen mindre imponerade.

Somnade i stolen

Senator Ted Cruz från Texas lyckades både somna och ändå tycka att Bidens tal både ”saknade innehåll av värde” men ändå var ”fullt av radikala förslag”.

Bilderna på Cruz däckad i sitt munskydd gav rejält med ammunition för hån från amerikanska humorshower.

Senatorn från Texas var tidigare i vintras i en medial storm när han mitt under ett historiskt oväder som släckte stora delar av delstatens kraftnät under flera dagar flydde till värmen i Cancún med sin familj samtidigt som befolkningen frös i sina utkylda hem .

Det blev inte bättre att han ändrade sin historia flera gånger när han snabbt tvingades återvända.

”Det ser som att Teds ögon är uppkopplade till sin delstats kraftnät”, twittrade The Daily Show” till ett videoklipp på den sovande republikanen.

Stephen Colbert, programledare för ”The Late Show”, skämtade om att Cruz endast eskorterade sina döttrar in i drömmarna och planerade att direkt återvända. Vilket är ungefär den förklaring senatorn först lanserade som anledning till Mexiko-resan.

Ted Cruz försökte vända tuppluren till sin fördel i en intervju med Fox News.

– Joe är tråkig med flit. Men substansen av det han säger är radikalt, säger han.

Vinner på sin tråkighet

Cruz delade också klipp på sig själv sovande på Twitter.

Men tråkigheten kan också vara ett politiskt vapen för Joe Biden, som lyckades vinna valet trots upprepade attackförsök från dåvarande president Trump som kallade honom ”Sleepy Joe” och utmålade honom som halvdöd, demenssjuk och i behov av droger för att kunna klara av en hel debatt.

”Egenskapen som gjort honom så effektiv så här långt är hans sömnighet. Republikaner kan inte få stopp på Biden eftersom han tråkar ihjäl dem”, skriver liberala New York Magazine i en analys av presidentens 100 första dagar.

Även senator Mitt Romney, republikan från Utah, sågs slumra till under Bidens tal.