Väsande munskyddschock på buss: Levande jätteorm

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Hemmagjorda munskydd är tillåtet under pandemin.

Men den slingrande syn som nådde bussresenärerna i Manchester var inte vad man räknat med.

Ormskinn duger nämligen inte.

– Speciellt inte när det fortfarande sitter på en orm, påpekar lokala myndigheter.

Foto: PA TT NYHETSBYRÅN

Att använda munskydd i kollektivtrafiken är obligatoriskt i England. I måndags knallade en man på bussen i Salford med sin egen variant av den nya coronaåtgärden – en livs levande gigantisk orm, tjock som en större överarm, ringlad runt halsen och över ansiktet, rapporterar brittiska medier.

Ett ögonvittne uppger att händelsen, som skulle få håret att resa sig på hela kroppen för de flesta, var "riktigt rolig", och tillade att reptilen inte tycktes störa morgonpendlarna.

– Han hade den virad runt sitt ansikte som ett munskydd. Först trodde jag bara det var en konstig ansiktsmask men sedan började den åla längs räcket. Ingen höjde på ögonbrynen, men en man filmade. Det var verkligen underhållande, säger den 46-årige medpassageraren till Manchester Evening News.

”Öppet för tolkning”

Transportchefen i Manchester är dock av en annan åsikt.

Regeringens rekommendation är att de obligatoriska munskydden gärna kan tillverkas av medborgarna själva, genom att de använder sig av sina egna halsdukar eller kanske en bandana. Men det här faller utanför den kategorin.

"Även om det är lite öppet för tolkning för vad som kan tillämpas på rekommendationen så tror vi inte att det sträcker sig till användningen av ormskinn – speciellt inte när det fortfarande är fäst vid ormen" säger transportchefen i ett uttalande.

Oklar ormtyp

Bussbolagets chef uppger även han att han är chockad och ”tar händelsen på största allvar”.

– Vi förväntar oss att alla våra kunder följer regeringens föreskrifter om att bära lämpligt ansiktsskydd i kollektivtrafiken. En omfattande internutredning pågår, vi tittar på övervakningskameror och intervjuar föraren.

Det är ännu oklart vilken typ av orm det rör sig om och huruvida den är giftig.

Foto: PA TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE