Uppgifter: Kvinna har hållit sin son instängd i lägenhet i 30 år

Uppdaterad 2020-12-03 | Publicerad 2020-11-30

En kvinna i Stockholmsområdet ska ha hållit sin son instängd i flera decennier.

Sonen, som i dag är i 40-årsåldern, hittades liggandes på en filt på golvet i lägenheten.

Mannen var enligt uppgifter kraftigt undernärd, saknar alla tänder i munnen, har undermåligt språk och sår över hela kroppen.

Historien uppdagades efter att en släkting larmat polisen, då mamman inte var hemma.

Sonen, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans.

Mannen som kom till sjukhuset hade sår över hela kroppen, undermåligt språk och saknade alla tänder i munnen. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mamman hållit honom instängd i nära 30 år.

Utreder olaga frihetsberövande

Mannen hittades, kraftigt undernärd med variga sår, liggandes på en filt på golvet. I hallen i hängde två almanackor, en från 1995 och en från 1996. Enligt uppgifter ska lägenheten ha varit så stökig och full av saker att det bara fanns små gångar att ta sig fram i. Filten mannen låg på ska ha varit hans sängplats. När mannen kom till sjukhuset togs han direkt till operation för sina skador.

Flera samstämmiga källor till Aftonbladet uppger att mamman, på grund av en tidigare händelse i familjen, varit ”väldigt överbeskyddande” och tog sonen ur skolan redan i tidiga tonåren. Släktingen misstänker att han sedan dess har hållits hemma.

Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg bekräftar att det pågår en förundersökning.

– Det jag kan säga är att vi håller på att utreda ett olaga frihetsberövande i region Stockholm. Med hänsyn till utredningen och de personer som berörs så är det bara det jag kan säga i kväll, säger hon.

Både mamman och sonen är hemmahörande i Stockholmsområdet.

Följ ämnen i artikeln