Två män skjutna vid galleria i centrala Stockholm

Publicerad 2022-05-11

Två män skottskadades på öppen gata i centrala Stockholm mitt på ljusa dagen.

I samband med ett bråk utanför en galleria öppnade någon eller några eld.

– Vi ser över om det finns kameraövervakning i området, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Klockan 15.22 kallades polisen till Östermalm i centrala Stockholm.

Enligt larmsamtalet skulle flera personer bråka utanför gallerian Fältöversten på Karlaplan. Bråket ska ha börjat i eller utanför gallerian, men när polisen kom fram hade de inblandade skingrat sig.

En skjuten man hittades på platsen. Han vårdades av ambulanspersonal på plats innan han fördes till sjukhus.

Ytterligare en man hittades senare skottskadad i närheten av gallerian och polisen fattade snabbt misstanke om att det var relaterat till samma skjutning.

– Vi är på plats och utreder det som hänt. Vi pratar med personer som befunnit sig i närheten och samlar in information för att ta reda på vad som hänt, sa Towe Hägg, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Båda männen fördes senare till sjukhus med ambulans.

– De uppgifter jag har fått är att de har skjutits i benen och jag vet inte mer om skadeläget. Vi ska när möjlighet ges prata med dem, säger Towe Hägg under onsdagskvällen.

Larmet kom in till polisen strax efter 15-tiden på onsdagen.

Flera frihetsberövade

Flera personer ur allmänheten befann sig i området i samband med händelsen. Drygt fem timmar efter skjutningen var platsen fortfarande avspärrad.

– Tekniker är på plats och jobbar och de är på väg att avsluta. Vi kommenterar i regel inte de eventuella beslag vi gjort eller spår vi hittat, säger Towe Hägg.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott. Flera personer har frihetsberövats men polisen är förtegen kring omständigheterna.

– Vi fortsätter att samla in information och ser över om det finns kameraövervakning i området som hjälper oss i vårt arbete och följa upp den information som finns i nuläget, säger Towe Hägg.

Följ ämnen i artikeln