Amerikansk ambassadpersonal lämnar Kabul

TT-AFP

Publicerad 2021-04-27

USA:s president Joe Biden kommer att dra tillbaka alla amerikanska soldater från Afghanistan före den 11 september i år. Arkivbild.

USA:s utrikesdepartement beordrar all icke-nödvändig personal att lämna ambassaden i Afghanistans huvudstad Kabul. Med icke-nödvändig åsyftas personal som kan utföra sina arbetsuppgifter på annan ort.

USA:s ställföreträdande ambassadör Ross Wilson förklarar på Twitter att beslutet har fattats mot bakgrund av det ökade våldet och hoten mot amerikansk personal i Afghanistan.

Wilson säger vidare att ett mindre antal personer berörs av beslutet, och att ambassaden kommer att fortsätta sitt arbete.

USA:s president Joe Biden kommer att dra tillbaka alla amerikanska soldater från Afghanistan före den 11 september i år, som markerar 20-årsdagen för terrorattackerna som ledde till att USA invaderade landet.

Talibanerna har gått med på att inte angripa amerikanska styrkor när de lämnar landet, men extremiströrelsen har på sistone ökat sina attacker mot afghanska regeringsstyrkor.