Publicerad:

Uppsalaföretag riskerar konkurs efter uteblivna stödet

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett företag i Uppsala väljer nu att anmäla Tillväxtverket på grund av uteblivet besked om coronastöd.

Företaget, som skickade in sin ansökan redan den 7 april, riskerar att gå i konkurs på grund av den långa väntetiden.

Ett Uppsalaföretag som ansökt om stöd för korttidsarbete på grund av coronakrisen riskerar att gå i konkurs på grund av den långa handläggningstiden. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

Redan den 7 april skickade företaget in sin ansökan till Tillväxtverket, men flera veckor senare har man fortfarande inte fått något besked. Det Skriver bolagets Vd i en anmälan till Justitieombudsmannen (JO).

Avstod medvetet uppsägningar på grund av stödet

Företaget har, med anledning av att man har sökt stödet, medvetet valt att inte säga upp personal. Men på grund av den långa handläggningen riskerar nu företaget att gå i konkurs under väntetiden.

”Eftersom vi inte kan bokföra ansökan som en tillgång utan ett beslut, så närmar vi oss snabbt det läge som systemet ska skydda mot: konkurs. Detta trots att vi av allt vi kan förstå uppfyller kraven för stödet. Det som gör det extra allvarligt är att vi medvetet avstod från att säga upp personalen eftersom vi räknade med att få stödet.”, skriver företagets Vd i sin anmälan till Tillväxtverket.

Inte fått någon förklaring

Enligt den anmälan som har skickats in har Uppsalaföretaget heller inte fått någon förklaring från Tillväxtverket varför ärendet har dragit ut på tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: