Uppsala kommun väntar på klartecken från kronofogden

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Ingemar Carlsson, enhetschef för parkenheten på stadsbyggnadsförvaltningen.
Foto: MAGNUS JANSSON KLARIN / AFTONBLADET
Ingemar Carlsson, enhetschef för parkenheten på stadsbyggnadsförvaltningen.

Avhysningen och rivningen av trädkojan i Blodstensskogen i Uppsala ser inte ut att bli av den här veckan.

– Jag tror att vi kommer att få planera en åtgärd först till nästa vecka, säger Ingemar Carlsson, enhetschef för parkenheten på stadsbyggnadsförvaltningen.

Det var i tisdags morse som Uppsala kommun fanns på plats för att riva den trädkoja som några aktivister byggt i Blodstensskogen i Eriksberg

På plats fanns även aktivisterna som hade barrikaderat sig i och omkring trädkojan, vilket hindrade kommunen från att genomföra rivningsarbetet, och aktivisterna själva meddelade att man kommer att stanna så länge det är nödvändigt.

Även polisen kallades till platsen efter att någon kapat en lina som var tänkt att användas i samband med rivningsarbetet, och på grund av säkerhetsrisken tvingades kommunen avbryta arbetet.

Foto: MAGNUS JANSSON KLARIN / AFTONBLADET
Aktivisterna berättar att de tänker stanna så länge det är nödvändigt.

Begäran till kronofogden har dröjt

När Aftonbladet får tag på Ingemar Carlsson, enhetschef för parkenheten på stadsbyggnadsförvaltningen, på torsdagseftermiddagen har kommunen precis skickat in en ansökan till kronofogdemyndigheten.

– Just nu pågår det inget arbete. Vi har under dagen skickat in en ansökan till Kronofogdemyndigheten, det har gått lite fram och tillbaka för att vi ska kunna skriva den här ansökan rätt, och för att kronofogden ska kunna ta ett beslut som fungerar för oss, säger Ingemar Carlsson som inte tror att någon avhysning ska kunna inledas innan helgen.

– Jag hoppas så klart att vi kan få ett besked redan på fredagen, eller i alla fall så snart som möjligt, men jag tror att vi kommer att få planera en åtgärd först till nästa vecka.

Har du varit i kontakt med aktivisterna?
– Nej, inte sedan jag var där i tisdags. Just nu avvaktar vi beskedet från Kronofogdemyndigheten innan vi gör något mer.

Publicerad:

LÄS VIDARE