Våldtäktsmannen överföll Klara, 30, vid badplatsen

Uppdaterad 2020-09-07 | Publicerad 2020-09-05

Klara, 30, var på väg hem från badplatsen under en av sommarens varmaste dagar.

Då överfölls hon av mannen som nu jagas för två grova sexualbrott.

– Varenda person jag träffar tycker jag liknar den här hemska människan, säger hon i Efterlyst.

Trots en fantombild och mycket uppmärksamhet i media har polisen fortfarande inte fått fast den man som misstänks för två grova sexualbrott i Täby i somras och i Uppsala 2018.

Nu berättar Klara, 30, i Efterlyst om överfallet på väg hem från Skavlötens badplats i Täby den 28 juni i somras. Tidigare på dagen hade hon spelat en fotbollsmatch och eftersom det var en av sommarens varmaste dagar bestämde hon sig efteråt för att gå till Skavlöten för att sola och bada.

Överfölls vid gångtunnel

På väg därifrån vid 18-tiden såg Klara en man som satt på en bänk vid kiosken. Hon noterade att han bar mössa trots värmen. Vid gångtunneln under Arningevägen hörde hon hur någon sprang ikapp henne. Det var samme man hon nyss sett.

Våldtäkten skedde i närheten av Skavlötens badplats, som Klara precis hade besökt.

– Sedan kommer den här personen bakom min rygg och tar ett strypgrepp om mig med sin arm, säger Klara i Efterlyst.

Mannen släpade in henne i skogen.

– Jag tror att mitt enda fokus var att överleva.

Han tog upp sin mobiltelefon och Klara fick känslan att hon blev filmad.

– Sen ger han mig två alternativ. Han säger: ”Sex or blowjob” och jag bara gråter ännu mer.

Han våldtog Klara under knivhot innan han försvinner från platsen, som är alldeles i närheten av ett byggvaruhus och en gångtunnel.

Hon fick hjälp av en vän att larma polisen. Kriminaltekniker och hundar finkammar brottsplatsen och man upptäckte snabbt att det inte var första gången mannen hade slagit till mot en kvinna.

Kopplas till fler brott

En liknande händelse i Uppsala 2018, där en kvinna på väg hem från en badplats blivit överfallen, kopplas till samma man.

– Den här händelsen är rubricerad som grov våldtäkt. Och det handlar ju delvis om att han har haft en kniv och att det funnits en tydlig hotsituation och en hänsynslöshet, säger förundersökningsledare Niklas Kraft till Efterlyst.

Polisen har sedan tidigare gått ut med ett signalement på mannen som misstänks för de dubbla sexualbrotten. Mannen tros vara cirka 20-35 år och mellan 175 och 185 centimeter lång. Han är mycket ljus i hyn, har smal kroppsbyggnad och ett smalt bett med inte helt raka tänder.

Polisen har gått ut med en fantombild på gärningsmannen.

I Uppsala talade mannen svenska med dialekt. I Täby talade han engelska.

– Vi kommer jobba tills vi får fast den här personen, säger Niklas Kraft.

För Klara, som egentligen heter någonting annat, skulle det betyda allt om polisen lyckas gripa honom.

– Jag vet att jag kommer att gå vidare och motivera mig själv till att göra det om han åker fast. Så det är min största önskan. 


Fotnot: Vet du något om händelsen i Täby på kvällen den 28 juni? Kontakta polisen genom Efterlyst på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se. Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar och går att se i efterhand på Viafree.se

Följ ämnen i artikeln